Kweekhuis

  • TPS Voedingscomputer 5 pomps

TPS Voedingscomputer 5 pomps

2599,-


Aantal: 

  •   Altijd de laagste prijs!
  •   Klant staat op nummer 1!
  •   Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  •   14 dagen bedenktijd!
Product Omschrijving

Meet en regelt de vooraf ingestelde pH en EC waardes 24 uur per dag.
Verricht 5 metingen per minuut.
Eenvoudige bediening.
Zeer betrouwbaar.
pH- en pH+ eenvoudig omschakelbaar.
Duidelijk afleesbaar display.
De professionele helpdesk is elke werkdag van 10:00 tot 18:00 bereikbaar.
Desgewenst kan iedere uitvoering met meerdere pompen worden geleverd.
±10 minuten na iedere watergeef beurt wordt het vat automatisch bijgevuld.
TPS HP2 voedingscomputer
Met deze TPS HP2 voedingscomputer is het mogelijk om je pH & EC waarde in je voedingsvat volledig automatisch te laten aansturen. Je stelt eenvoudig vooraf de juiste waardes in voor de pH en de EC waarde en de computer zorgt er dan voor dat de ingestelde waardes op peil blijven door elke 12 seconden een meting te verrichten. Deze gegevens worden naar de processor gestuurd waarna deze de pompen aanstuurt om de pH en de EC waarde weer op peil te brengen als dit nodig is. Ook zorgt de voedingscomputer ervoor dat na elke watergeefbeurt je voedingsvat na circa 10 minuten weer gevuld wordt met water. Natuurlijk past de TPS HP2 de pH & EC waarde weer aan naar het ingestelde niveau nadat je vat bijgevuld is.

De doseerpompen
De Etatron doseerpompen die gemonteerd zijn op de voedingscomputer hebben als sterke punt dat ze zeer stil werken en zeer nauwkeurig doseren, hierdoor ben je te allen tijde verzekerd van een juiste pH & EC waarde. De doseerpompen zijn aan de voorzijde voorzien van een ontluchtingsventiel dat zeer toegankelijk gemonteerd zit. Maximale doseercapaciteit van de pompen is 4 liter per uur bij een maximale tegendruk van 5 bar, slagvolume per puls is 1.1 cc. De snelheid van doseren is vrij instelbaar op deze doseerpompen en ze worden geleverd met slang en filter.

De pH & EC meetelektrodes
De pH & EC meetelektrodes zijn beiden van hoogwaardige industriële kwaliteit waardoor deze een zeer lange levensduur hebben. De pH meetelektrode kan metingen verrichten van pH -1 tot pH 15. De EC meetelektrode is voorzien van platina wikkelingen waardoor de nauwkeurigheid van de metingen zeer hoog is. Verder is de EC meetelektrode uitgevoerd met een automatische temperatuur compensatie, hierdoor kan men toch precieze metingen uitvoeren binnen een zeer ruim bereik. Als ijkvloeistoffen worden er 2x EC 1.41 mS en 1x pH 4.01 en 1x pH 7.01 in 100ml verpakking meegeleverd, het is natuurlijk wel belangrijk dat je de voedingscomputer regelmatig ijkt zodat je zeker bent dat de waarde die de display aangeeft ook de daadwerkelijke waarde is die gemeten wordt door de meetelektrodes. Omdat de meetelektrodes zich continue in het vat bevinden zullen deze dus ook sneller vervuilen door minerale zouten en kalk dan een elektrode die maar enkele malen per week in een voedingsvat gestopt worden. Ook de laatste dient men desondanks regelmatig te ijken, alleen zo kan men een correcte uitslag van de meting verwachten.

Watergeefprint & toebehoren
De voedingscomputer is uitgevoerd met een watergeefprint die ervoor zorgt dat na iedere voedingsbeurt je vat weer automatisch bijgevuld wordt met water, hierbij wordt een standaard vertraging van circa 10 minuten gebruikt zodat het niet kan voorkomen dat het vat al gevuld wordt met water als de planten nog water aan het ontvangen zijn. Dit alles wordt verwezenlijkt door een tijdvertraagde vlotterschakelaar en een elektrische waterklep. Natuurlijk zit er een overstroombeveiliging op deze functie zodat je voedingsvat nooit kan overlopen. Indien gewenst kan men ook voor het vullen gebruik maken van een handmatige override functie. Als toebehoren worden er een mengbuis en een slangenset met injector meegeleverd zodat je een geheel complete installatie hebt.
Bij juist gebruik zal de aanschaf van deze voedingscomputer dan ook binnen een zeer korte tijd terugverdiend worden doordat de planten namelijk een stabielere pH & EC waarde behouden vanuit het voedingsvat. Zoals bekend zorgen stabiele pH & EC waarden voor hogere opbrengsten bij planten dan als deze waarden onstabiel zijn. Dit komt onder andere doordat met instabiele pH waarde de planten sommige voedingstoffen minder goed of zelfs niet kunnen opnemen, hierdoor zal de plant dus geen goed dieet van voedingstoffen kunnen ontvangen. Deze planten zullen dus beduidend minder opbrengst vertonen dan planten die wel in een stabiele pH omgeving staan. Eenzelfde geldt voor de EC waarde, doordat de voedingscomputer ervoor zorgt dat de EC waarde op het juiste peil blijft zullen de planten hierdoor een beter en regelmatiger aanbod van voedingstoffen ontvangen, voordeel hiervan heeft verder weinig uitleg nodig.