Kweekhuis

  • Cultilene Steenwolslab 1 meter - 10x15cm

Cultilene Steenwolslab 1 meter - 10x15cm

4.50 3.85


Aantal: 

  •   Altijd de laagste prijs!
  •   Klant staat op nummer 1!
  •   Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  •   14 dagen bedenktijd!
Product Omschrijving

Cultiwool steenwolslab 1 meter - 10x15cm

De substraatmatten van Cultilène hebben een hoog watervasthoudend vermogen dat een uitstekende beheersbaarheid biedt. De matten kunnen ook snel en volledig worden herverzadigd. Door hun uitstekende stuurbaarheid kunt u het vochtgehalte in elke teeltfase en in elk seizoen variëren, binnen een zelf te bepalen bandbreedte.

Het voordeel van Rockwool is dat het een groot vermogen heeft om water vast te houden en veel lucht bevat. Steenwol is ook licht, compact en relatief goedkoop. Steenwol (minerale wol of steenwol) is daarom het meest gebruikte kweekmedium in de tuinbouw. Toch is het niet eenvoudig om op steenwol te kweken, enige kennis is vereist. Steenwol zelf heeft een hoge pH, het is daarom belangrijk om goed water te geven met een lage pH (5,1 tot 5,5). Zorg ervoor dat de pH in de plaat niet lager is dan 5,0. Dit voorkomt dat de wol inzakt en zijn elasticiteit verliest. Steenwol gaat, mits goed behandeld, zeer lang mee.

Cultilene-groeiplaten worden voor het gebruiksgemak verpakt in UV-bestendige polyethyleenhoezen. De speciale structuur van Cultilene groente- en bloemensubstraatplaten zorgt voor een uniforme omgeving waardoor plantenwortels snel alle beschikbare groeivolume kunnen verkennen voor een snelle start. De verdeling van water en voedingsstoffen is ook uniformer en zorgt voor een groter effectief bewortelingsvolume dan voorheen mogelijk was.

Cultilene steenwolsubstraatplaten zijn beschikbaar voor groenteteelt en bloementeelt. De verschillen tussen de matten zijn minimaal - zowel wat betreft stevigheid, vochtgehalte als afmetingen. De duurzaamheid van deze matten is bovendien een klasse apart.

De mattenmethode wordt het meest gebruikt door commerciële landbouwers om grotere planten met een hoge productiviteit (tomaten of komkommers) en grootschalige bloemenproductie te telen. Druppelirrigatie is de voorkeursmethode om planten op regelmatige tijdstippen te voeden.